Uroš Kovačević u napadu (©FIVB)
Uroš Kovačević u napadu (©FIVB)

Srbija srušila najtežeg rivala u grupi! Ukrajinci poklonili 32 poena, jaki servisi vodili Orlove do pobede

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 21:59

Naši odbojkaši zabeležili maksimalan trijumf na otvaranju Svetskog prvenstva - 28:26, 25:21, 25:20

Veliki deo posla u grupnoj fazi odbojkaši Srbije odradili su već u prvom kolu. Protiv selekcije Ukrajine koja bi u uvodnoj fazi trebalo da bude najteži rival, Orlovi su preživeli dramatičnu završnicu u prvom setu, a onda u naredna dva rutinski otišli po pobedu - 3:0 (28:26, 25:21, 25:20). Protivnik je napravio čak 32 greške i na taj način malo i olakšao put izabranicima Igora Kolakovića ka trijumfu.

U drugom meču grupe A Tunis je maksimalnim rezultatom slavio protiv Portorika - 3:0. U narednom kolu naš tim će u ponedeljak od 17.30 odmeriti snage sa Portorikom, a od 20.30 će se sastati Tunis i Ukrajina.

Izabrane vesti

Selektor Kolaković je na teren poslao postavu u kojoj su bili Jovović, Atanasijević, Ivović, Kovačević, Podraščanin i Lisinac. Na poziciji libera su se menjali Nikola Peković i Milan Katić. Svi igrači su vrlo dobro znali koliko Ukrajina može da bude opasna, jer prethodni međusobni dueli nisu odigrani toliko davno.

Iako su Kovačević i drugari bolje igrali u prvom delu uvodnog seta, nisu smeli nijednog trenutka da se opuste. Ukrajinci su malo po malo prilazili i na kraju izborili neizvesnu završnicu. Stigli su i do dve set lopte, ali uspeli su nekako naši da se izvuku iz nezgodne pozicije i povedu u setovima.

U nastavku je našu selekciju dobro služio servis - taj element je bio veoma važan u građenju prednosti. U drugom i trećem periodu Orlovi su izbegli neizvesnost, na vreme su prelomili oba seta i tako sprečili da se meč produži.

Najefikasniji u našem sastavu bili su primači Uroš Kovačević i Marko Ivović. Njih dvojica su zabeležili po 11 poena. Pratio ih je Marko Podraščanin sa deset poena.

Za Srbiju je veoma važno da grupnu fazu završi sa tri pobede i to što ubedljivije. U osmini finala selekcije će biti poređane po učinku od 1. do 16. mesta, pa će se onda ukrstiti prvi i 16, drugi i 15. Slovenija i Poljska će ako prođu biti na prve dve pozicije, a našima je cilj da na toj listi budu što više plasirani, kako bi izbegli najjače rivale u prvom eliminacionom susretu.

SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

1. kolo

Petak

Brazil - Kuba 3:2

Japan - Katar 3:0

Francuska - Nemačka 3:0

SAD - Meksiko 3:0

Poljska - Bugarska 3:0

Slovenija - Kamerun 3:0

Subota

Turska - Kina 3:0

Holandija - Egipat 3:0

Argentina - Iran 2:3

Tunis - Portoriko 3:0

Ukrajina - Srbija 0:3

Italija - Kanada U TOKU

***kvote su podložne promenama


tagovi

svetsko prvenstvo za odbojkaše 2022.Svetsko prvenstvo u odbojciIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara